Škola glume i govora - prijavi se za audiciju sada:

KAPETAN DŽON PIPLFOKS

Po motivima radio-drame Dušana Radovića

REČ REDITELJA

Slavni komad Duška Radovića, kako u originalnoj verziji, tako i u dramatizaciji mog profesora, Miroslava Belovića, predstavlja jedan od najzanimljivijih poziva na pozorišnu igru na našim jezicima. Vremena su se, naravno, promenila i danas, sa novom generacijom Dadovaca, pokušavamo da se, poput Radovićevog neustrašivog kapetana Piplfoksa, uhvatimo u koštac sa Sedmoglavim čudovištem, sastavljenim od problema našeg doba – ratovima, ekološkom katastrofom, sveprisutnom agresijom, otuđenjem itd. Da li ćemo se iz te avanture spasavanja sveta vratiti kao pobednici, saznaćete gledajući našu predstavu. U svakom slučaju, mi avanture volimo, a bitaka se ne bojimo, ubeđeni da se borimo na pravoj strani.

Kokan Mladenović

Režija i adaptacija

Milan Gromilić

Koreograf

Marko Grubić

Kompozitor

Aleksasndra Pecić Mladenović

Kostimograf

Aleksandar Bugarski

Scenograf

Dragan Subotić

Asistent reditelja

Danilo Mlađenović

Dizajn plakata

IGRAJU

Članovi ansambla Dadov

GALERIJA

REDITELJ

Rođen u Nišu, Srbija, 1970. godine.
Završio srednju glumačku školu u Nišu u klasi Mime Vuković-Kurić. Diplomirao na Katedri za pozorišnu i radio režiju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu 1995. godine u klasi Miroslava Belovića i Nikole Jevtića.
Vanredni je profesor na predmetu pozorišna režija, na FDU Beograd.
Sa uspehom je režirao veliki broj predstava u pozorištima Srbije, Slovenije, Mađarske, Crne Gore, Hrvatske, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.
Bio je umetnički direktor pozorišta «Dadov» , stalni reditelj i umetnički direktor Narodnog pozorišta u Somboru, direktor drame Narodnog pozorišta u Beogradu i upravnik pozorišta Atelje 212 u Beogradu. Za svoj rad, dobio je brojne nagrade.
U Omladinskom pozorištu „Dadov“ Kokan Mladenović režira od 1990. godine (Hamlet) a neke njegove predstave koje su postavljane na dadovskoj sceni predstavljaju, po nepodeljenim mišljenjima, sam vrh omladinskog stvaralaštva u Srbiji.
Kokan Mladenović je u Dadovu režirao sledeće predstave:
Hamlet (1990)
Slučajevi (1991)
Romeo i Julija (2005)
Ilijada (2006)
Želite li da postanete Dadovac (2008)
Slučajevi Lost in Serbia (2013)
Nasilje (2016)