Škola glume i govora - AUDICIJA!

Škola glume i govora - AUDICIJA!

kada pričamo o ljubavi, da li pričamo

O PREDSTAVI

Radnja se dešava za vreme srednjoškolske maturske ekskurzije na putu po Mediteranu. Kroz priču pratimo odrastanje i prerastanje jednog razreda kao i suočavanje sa činjenicom da će naglo promeniti sredinu. Pratimo stvaranje novih ljubavi i prijateljstava, ali i razilaženje postojećih.  Ciljna grupa predstave su prvenstveno tinejdžeri koji se prvi put suočavaju sa jednom takvom kompleksnom situacijom. Osnovna ideja predstave je da se sa mlađom generacijom govori o problemima koji nastaju usled nedostatka komunikacije tokom promena koje im se prirodno nameću odrastanjem. Šta predstavlja prijateljstvo, a šta ljubav u godinama odrastanja kada tražimo sami sebe? Da li smo ljudi koji zaboravljaju ili oni koji vrednuju jedni druge svesni toga šta jedni drugima značimo? U situaciji gde smo suočeni sa problemom odlaska mladih u inostranstvo, predstava takođe otvara pitanje budućnosti mladih kod nas.

Marko Čelebić

Režija

Filip Grujić

Tekst

Mirko Knežević

Koreograf

Ostali učesnici:

Scenograf, kostimograf i dizajn plakata: Tijana Trailović

IGRAJU

Lazar Đukić – Razredni, Anastasija Martinović – Đurđica, Uroš Raković – Sraćko, Nina Nedić – Tamara, Milan Vasiljević – Lik iz kvarta, Budimir Stošić – Lik iz kvarta, Danijela Stojiljković – Likuša iz kvarta, Mina Tomić – Četvrto jedan, Vanja Đenadić – Milica (Hanina najbolja drugarica), Ognjen Ivanov – Raša, Jelena Blagojević – Hana, Lazar Nenadović – Boki, Mateja Brnabić – Sale, Ana Šavija – Nataša, Petar Bogdanović – Stefan košarkaš, Milica Labus – Zaljubljeni par, Marko Đeković – Zaljubljeni par i Tihomir Nikitović – Dizel

GALERIJA

REDITELJ

Marko Čelebić, rođen  1995. godine u Novom Sadu. Student je treće godine pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dušana Petrovića i Ane Tomović. Pre FDU-u studirao ekonomiju na WU (Wirtschaftsuniversitaet Wien) u Beču. Autor je studentskih predstava “Perje” (Raymond Carver) i  “Ruined” (Lynn Nottage), a dramu “Ruska smrt” (Irena Vaskovska) postavio je na Festivalu ruske drame u “UK Vuk” 2017. godine. Koautor je predstave “Transit” koja je izvodjena u Besancon-u, Francuska. Takodje je radio kao asistent režije kod Darijana Mihajlovića u predstavi “Florentinski Šešir” (Ežen Labiš) pozorište “Boško Buha” i Aleksandra Popovskog u predstavi “Dopler” (Erlend Lu), “Srpsko Narodno Pozorište”, Novi Sad. Ove godine postavio je predstavu “Realno, što da ne” koja se igra na repertoaru u UK Vuk. Na Fakultetu Dramskih Umetnosti režirao predstavu Georga Bihnera „Leons i Lena“, koja je premijerno izvedena 23. Aprila 2019. godine.

NA REPERTOARU

Trenutno nije na repertoaru.

NA REPERTOARU

Trenutno nije na repertoaru.