ПОЈАЧАЊЕ У ПРОФЕСОРСКОМ КАДРУ ШКОЛЕ ГЛУМЕ И ГОВОРА ДАДОВ-А

Поред досадашњих часова глуме, дикције и плеса, полазници ће похађати часове СЦЕНСКИХ БОРБИ и АКРОБАТИКЕ.

Часове Сценских борби водиће професор ФДУ-а Александар Тасковић, док ће Акробатику предавати такође професор ФДУ-а Владимир Бараћ.

Професор Александар Тасковић је 2014. године радио сценске борбе са глумцима представе КЛАСНИ НЕПРИЈАТЕЉ у режији Предрага Стојменовића

Владимир Бараћ је рођен 16.03.1976. године. Завршио је Факултет спорта и физичког васпитања у Београду и стекао звање професор физичке културе. Током студирања радио је као демонстратор-сарадник на предмету Спортска гимнастика. Као професор физичког васпитања радио је у Седмој београдској гимназији и основној школи, а као тренер млађих категорија у Гимнастичком клубу „Диф“ Београд. О оквиру спортске каријере бавио се Спортском гимнастиком и Скоковима у воду. Од 2006. године запослен је на Факултету драмских уметности у звању Стручни сарадник на предмету Сценска акробатика.

Проф. др сци. Александар Тасковић, рођен у Београду. Завршио Факултет физичке културе Универзитета у Београду 1995. године. Проглашен за студента генерације са просечном оценом 9,70. На истом факутету магистрирао (2000.године) и докторирао (2005. године). Радио као демонстратор на предмету Борења. Од 1995 до 1997 је радио као професор физичког васпитања у О.Ш: „Ужичка република“ у Београду. Од 1997. године прелазим на ФДУ на предмет Сценске борбе на којем и даље радим. Имао доста професионалних поставки борби на филму (Кордон, Чарлстон за Огњенку, Јесен самураја …) и позоришту (Прича о Светом Сави, Златно теле, Лет изнад кукавичијег гнезда,Фалсификатор, Петар Пан …)