АУДИЦИЈА ЗА ШКОЛУ ГЛУМЕ И ГОВОРА!

Нове аудиције за школу глуме и говора Омладинског позоришта ДАДОВ биће одржане 20. и 27. јануара од 11 сати у просторијама театра.

За шездесет година свог постојања, колико најстарије Омладинско позориште ДАДОВ ове године прославља, своју каријеру у њему је започело више од стотину драмских уметника, глумаца, редитеља, драматурга попут Милоша Жутића, Светлане Цеце Бојковић, Предрага Ејдуса, Јелисавете Секе Саблић, Феђе Стојановића, Мирјане Карановић, Даре Џокић до оних најмлађих генерација Тамаре Драгичевић, Ивана Зекића, Милоша Биковића и Бранкице Себастијановић.

Овог јануара ДАДОВ организује велику аудицију свим заинтересованим ученицима основних и средњих школа. Полазницима Школе глуме и говора ДАДОВ биће пружена прилика да се упознају са глумом и сценским наступом а часови су прилагођени како онима који себе виде у глумачком позиву и желе да развијају свој таленат, тако и деци која би да стекну самопоуздање, говорне вештине, и кроз дружење науче нешто више о позоришту, уметности али и себи.

За аудицију је потребно припремити рецитацију, имитације и монолог.

Кроз школу ће их водити редитељ Предраг Стојменовић, сарадник на предмету глума Академије уметности, др Радован Кнежевић, професор дикције на Факултету драмских уметности и кореограф Милан Громилић, професионални играч Позоришта на Теразијама. На крају четворомесечног рада школе одржава се јавни час на којем полазници имају прилику да покажу стечено знање а најталентованијим ученицима су отворена врата наставка усавршавања глуме и говора на Мастер клас часовима.

Остале информације можете добити путем телефона 011/ 3243-643 или посетом на фејсбук страници позоришта ДАДОВ.

МЕМОРИЈАЛНИ ДЕФИЛЕ

19.10.2017.22220030_791790657692453_253717887800923507_о

10:00 часова Пријем делегације СУБНОР-а Београда у Скупштини града Београда
11:00 часова – Меморијални марш „Кораком слободе“, улица Краља Милана
11:45 часова – Концерт „По шумама и горама“ оркестар Министарства одбране „Станислав Бинички“, Трг Републике

20.10.2017.

9:00 часова – Откривање спомен плоче Ристи Маријановићу на Дому Војске
10:00 часова – Полагање венаца на Споменику ослободиоцима Београда
11:15 – Полагање венаца код Споменика Совјетским ветеранима на Авали
12:00 часова- Војна парада Батајница-представљање „мигова“ (треба проверити са Војском како се званично зове овај део програма)
20:00 часова – Народно позориште „Кавкаски орах“ свечана академија

ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ ОЛИВЕР ТВИСТ

Након двадесет година београдска публика ће поново имати прилику да ужива у представи Оливер Твист рађена по чувеном роману Чарлса Дикенса. Овог пута драматизацију романа потписала је Тијана Грумића, док је режија припала Владану Ђурковићу.

„Нама је превасходно био циљ да направимо представу због које ће деца заволети позориште и радовати му се. У Оливерту Твисту су помирени трагични и мелодрамски елеменати. Он је заправо критика друштвене ситуације, сиромаштва, примитивизма и оштар протест против установа за децу које израбљују и муче децу од изнемоглости. Дело није само критика друштва викторијанске Енглеске у доба индустрјализације, већ опомена сваком систему у коме су деца инструмент манипулације.“- истакао је Ђурковић.

Чарлс Дикенс (1812−1870) је живео у Лондону, у Енглеској, за време владавине краљице Викторије. Када му је било дванаест година, послали су га да три месеца ради у фабрици. Дикенсу је то било грозно и никада није заборавио колико је несрећан живот сиротиње.

Оливер Твист је објављен у неколико делова, а Дикенс је сваки прекидао усред неке сцене, да би одржао занимање читалаца. Истовремено је желео да прикаже да прикаже неправде викторијанског друштва. Међу другим његовим причама су Дејвид Коперфилд, Велика очекивања и Божићна прича.

Глумачку екипу ове представе чине 30 глумаца различитих старосних доби. Костиме за представу осмислила је Лара Поповић, док је сценографију потписује Никола Николић. Репризе представе ће бити изведене 27. и 28. априла од 20 часова на сцени ДАДОВ-а.