Škola glume i govora

Naši predavači

Predrag Stojmenović

Biografija

Darjan Mihajlović

Biografija

Srđan Karanović

Biografija

Milan Gromilić

Biografija

Radovan Knežević

Biografija

O školi glume i govora


Nove audicije za školu glume i govora Omladinskog pozorišta DADOV biće održane 31. avgusta i 7. septembra od 11 sati u prostorijama teatra.

Za šezdeset godina svog postojanja, koliko najstarije Omladinsko pozorište DADOV ove godine proslavlja, svoju karijeru u njemu je započelo više od stotinu dramskih umetnika, glumaca, reditelja, dramaturga poput Miloša Žutića, Svetlane Cece Bojković, Predraga Ejdusa, Jelisavete Seke Sablić, Feđe Stojanovića, Mirjane Karanović, Dare Džokić do onih najmlađih generacija Tamare Dragičević, Ivana Zekića, Miloša Bikovića i Brankice Sebastijanović.

Ovog januara DADOV organizuje veliku audiciju svim zainteresovanim učenicima osnovnih i srednjih škola. Polaznicima Škole glume i govora DADOV biće pružena prilika da se upoznaju sa glumom i scenskim nastupom a časovi su prilagođeni kako onima koji sebe vide u glumačkom pozivu i žele da razvijaju svoj talenat, tako i deci koja bi da steknu samopouzdanje, govorne veštine, i kroz druženje nauče nešto više o pozorištu, umetnosti ali i sebi.

Za audiciju je potrebno pripremiti recitaciju, imitacije i monolog.

Kroz školu će ih voditi reditelj Predrag Stojmenović, saradnik na predmetu gluma Akademije umetnosti, dr Radovan Knežević, profesor dikcije na Fakultetu dramskih umetnosti i koreograf Milan Gromilić, profesionalni igrač Pozorišta na Terazijama. Na kraju četvoromesečnog rada škole održava se javni čas na kojem polaznici imaju priliku da pokažu stečeno znanje a najtalentovanijim učenicima su otvorena vrata nastavka usavršavanja glume i govora na Master klas časovima.

Ostale informacije možete dobiti putem telefona 011/ 3243-643 ili posetom na fejsbuk stranici pozorišta DADOV.

 

NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA

 

Kako odabrati monolog i recitaciju za dete uzrasta od 8 godina? Šta podrazumeva imitacije?

Za pripremu audicije nije neophodno spremati ništa previše komplikovano i predugačko, dovoljno je da dete odabere nešto iz gradiva ili knjiga predviđenih za njihov uzrast. Za imitacije deca najčešće uzimaju poznate ličnosti.

 

Moje dete je stidljivo, i nije sigurno da želi da se bavi glumom kao profesijom, da li Škola glume i govora može da mu pomogne da se oslobodi i izrazi?

Časovi su prilagođeni kako onima koji sebe vide u glumačkom pozivu i žele da razvijaju svoj talenat, tako i deci koja bi da steknu samopouzdanje, govorne veštine, i kroz druženje nauče nešto više o pozorištu, umetnosti ali i sebi.

 

Imam dvoje dece, i oboje žele da se prijave za Školu glume, da li postoji neki popust u ovim slučajevima?

Pozorište DADOV daje popust od 50% članovima iste porodice.

 

Da li smo zakasnili da se prijavimo za audiciju? Kako se vrše prijave i da li se audicija plaća?

Za prijavljivanje na audiciju neophodno je da na sam dan audicije dođete nešto ranije (oko pola sata pre početka) i na blagajni pozorišta kupite prijavni list koji košta 500 din. Svaki prijavni list ima svoj redni broj na osnovu kojeg ćete biti prozvani na audiciju.

 

Molim za informaciju, koliko košta mesečna naknada za Školu glume i u kojim terminima se časovi održavaju?

Časovi za Školu glume održavaju se svake subote u trajanju od 90 minuta a mesečna naknada iznosi 3000 dinara.


Audicija

Predstojeći termin audicije za prijem novih članova u Školu glume i govora:

31.08.2019.
i
7.09.2019. u 11h