Izvršna produkcija

ZAVRŠENI DANI BEOGRADA 2022.

April  u Beogradu, kao i prethodnih dvadeset godina, i ove godine  obeležila je manifestacija DANI BEOGRADA. Podsetimo se,  manifestacija DANI BEOGRADA organizuje se u spomen na dva izuzetno važna datuma u istoriji Beograda: 16. april 878. godine kada se prvi put u istoriji, u pismu pape Jovana VIII bugarskom knezu Borisu, pominje slovensko ime grada Beograda i 19. april 1867. godine kada se desila  simbolična predaja ključeva  grada Beograda od strane turskih vlasti  knezu Mihailu Obrenoviću.  Toga dana Beograd je i formalno postao srpski grad. 

OTKRIVANjE SPOMENIKA JERNEJU KOPITARU

JERNEJ KOPITAR (1780 – 1844) bio je jedan od vodećih slavista svog vremena koji se tokom svoje bogate naučničke karijere bavio i istorijskim, etnografskim, pravnim i mnogim drugim problemima. Postavivši temelje gramatičkih pravila maternjeg, slovenačkog jezika, okrenuo se drugim slovenskim jezicima želeći da svoja iskustva stečena na radu na maternjem jeziku prenese i na ostale slovenske jezike.

DANI BEOGRADA 2022 – APRIL 2022.

„DANI BEOGRADA“ jedna je od najzančajnijih kulturnih, umetničkih i obrazovnih gradskih manifestacija u našem gradu koja se svake godine održava tokom aprila meseca. Većina kulturno-umetničkih programa manifestacije smešta se u periodu od 16-og do 19-og aprila, dva vema bitna datuma u istoriji našeg grada . Naime, 16. aprila 878. godine prvi put u istoriji, u pismu pape Jovana VIII bugarskom knezu Borisu, pominje se slovensko ime grada Beograda a 19. aprila 1867. godine desila se simbolična predaja ključeva grada Beograda knezu Mihailu Obrenoviću. Toga dana Beograd je i formalno postao srpski grad.

IZLOŽBA – VELIKE LJUBAVI POZNATIH MAĐARA I SRBA

U utorak, 23. novembra na Trgu Republike u Beogradu otvorena je izložba „VELIKE LJUBAVI POZNATIH MAĐARA I SRBA”.
Izložba je realzovana u saradnji Grada Beograda i Saveza vojvođanskih Mađara – Beogradskog odbora.

Muzika jednog prijateljstva

U petak, 19. novembra od 20 časova u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda održan je direktan video prenos koncerta „Melodija jednog prijateljstva“ , uživo iz Rima iz konzervatorijuma Santa Čečilija. Koncert je održan u organizaciji  Ambasada Srbije u Rimu i Konfindustrije Srbija, a uz podršku Ambasade Italije u Beogradu, Grada Beograda, Intesa banke i drugih partnera.

Publika u Rimu i Beogradu imala je priliku da uživa u izvarendnom muziciranju poznatih srpskih muzičara, violiniste Ilije Marinkovića i pijanistkinje Nataše Veljković.

OTKRIVANJE SPOMENIKA ALEKSANDRU NEVSKOM U BEOGRADU

Povodom proslave 800. godina od rođenja Aleksandra Nevskog u Beogradu je 18. novembra 2021.  u Porti crkve sv. Aleksandra Nevskog   otkrivena spomen - bista Aleksandru Nevskom ,  velikom ruskom knezu, svecu Ruske pravoslavne crkve i, nesumnjivo, jednoj od najvećih istorijskih ličnosti ruskog naroda.  Aleksandar Nevski je simbol borbe za očuvanje pravoslavlja pa je zato, kao svetac, poštovan u svim pravoslavnim slovenskim narodima i njihovim crkvama što je slućaj i sa  Srpskom pravoslavnom crkvom i njenim vernicima.

DANI SLOBODE 2021.

Tradicionalna gradska manifestacija DANI SLOBODE održana je ove godine od 18. oktobra do 8. novembra. Raznoliki i originalni prgrami na otvorenom – koncerti, pozorišne predstave, izložbe, memorijalni defilei ... obeležili su i ovogodišnje DANE SLOBODE.

DANI RUSKOG DEČIJEG FILMA – BAJKE DETINJSTVA 2021.

Grad Beograd u saradnji sa Ambasadom Rusije u Beogradu i Međunarodnim fondom jedinstva pravoslavnih naroda i ove godine je organizovao  već tradicionalnu manifestaciju DANI RUSKOG DEČIJEG FILMA – Bajke detinjstva. Manifestacija je, kao i sve prethodne, imala za cilj da Beograđane i građane Srbije upozna sa ruskom kulturom, pre svega sa filmskim stvaralaštvom za decu – igranim, animiranim i dokumentarnim filmovima snimljenim u ruskim studijima za decu , ali i sa ruskim jezikom, tradicijiom …

„NOVI TALAS U BEOGRADU: PAKET ARANŽMAN (1981 – 2021) – NA BIS“

Izložba fotografija „NOVI TALAS U BEOGRADU: PAKET ARANŽMAN (1981 – 2021)“ koja je od aprila do juna 2021. godine bila postavljena na Platou ispred Paviljona Cvijeta Zuzorić imala je svoj izvanredan nastavak na trgu Republike od 20. do 28. septembra. Autori izložbe „NOVI TALAS U BEOGRADU: PAKET ARANŽMAN (1981 – 2021) – NA BIS“ Zorica Kojić i Dragan Ambrozić su na ovoj, novoj, verziji izložbe predstavili, pored ranije prikazanih, i neke nove fotografije iz bogate kolekcije autora fotografija Gorana Vejvode, Goranke Matić, Brajana Branislava Kojića i Branka Gavrića. Ova, finalna postavka izložbe bila je posvećena nedavno preminulom Branku Gavriću autoru dizajna omota za album „Paket aranžman“ grupa Šarla akrobate, Idola i Električnog orgazma koji je objavljen 1981. godine u izdanju zagrebačkog Jugotona . Album „Paket aranžman“, do tada nepoznatih sastava, ispostaviće se , bio je svojevrsni manifest celog jednog novog pokreta koji je doneo, ne samo, nov i moderan zvuk već i pobunjenički mentalitet i stav koji će uticati na mnoge muzičke sastave koji će u svojim ostvarnjima doneti autentičan glas gradske omladine.

Tako su govorili naši preci

21 – 28. 6. 2021 – Trg Republike, Kalemegdanski plato, Kolarčeva zadužbina

U organizaciji Grada Beograda i Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore u periodu od 21. do 28. juna u Beogradu je održana manifestacija „Tako su govorili naši preci ...“.

Besmrtni puk 2021.

Povodom proslave Dana pobede nad fašizmom i obeležavanja 80 godina od početka Drugog svetskog rata, Grad Beograd, Fondacija Besmrtni puk i Ruski dom u Beogradu, organizovali su 8. i 9. maja niz svečanosti u našem glavnom gradu.

DANI BEOGRADA 2021.

Tradicionalna manifestacija „Dani Beograda“ jedna je od najzančajnijih kulturnih, umetničkih i obrazovnih događaja u našem gradu koja se svake godine održava  od  16-og do 19-og aprila. Povod njenog održavanja su dva važna datuma u istoriji Beograda: 16. aprila 878. kada se u pismu pape Jovana Osmog prvi put pominje slovensko ime grada Beograda i 19. aprila 1867. godine kada je  izvršena simbolična predaja ključeva  grada Beograda knezu Mihailu Obrenoviću. Toga dana Beograd je i formalno postao srpski grad.

IZLOŽBA: VLADARI DINASTIJE NEMANjIĆA

Tokom narednih mesec dana na Savskom trgu, ispred juče otkrivenog spomenika velikom županu Stefanu Nemanji i nove zgrade Istorijskog muzeja Srbije, zainteresovani građani moći će da pogledaju izložbu posvećenu vladarima iz dinastije Nemanjić. Izložbu realizuje Istorijski muzej Srbije uz tehničku podršku pozorišta "Dadov".

Glavni i odgovorni urednik izložbe je dr Dušica Bojić, a autorka izložbe kustoskinja Ivana Nikolić.

Dizajn izložbe je uradila Izabela Martinov - Tomović.

DANI SLOBODE 2020.

„Dani slobode” je tradicionalna manifestacija u organizaciji Grada Beograda, koja slavi dva datuma oslobođenja Beograda, 20. oktobar 1944. i 1. novembar 1918. godine, zamišljena je kao festival pozorišta, uličnog performansa, javnih koncerata i smelih izložbi na otvorenom.

OTKRIVANJE SPOMENIKA NIKOLAJU KRASNOVU

NIKOLAJ PETROVIČ KRASNOV (Moskva, 1864 – Beograd, 1939) je značajni arhitekta koji je ostavio neizbrisiv trag u arhitekturu i urbanizmu Beograda, ali i nekih drugih gradova Srbije. U Beograd dolazi 1922. godine u talasu ruskih emigranata koji napuštaju Rusiju posle 1917. godine, gde se odmah, zahvaljujći svom visokom stvaralačkom umeću, uključuje u arhitektonsko-građevinski život svoje nove prestonice. Spisak zdanja kojima se Krasnov upisao u istoriju srpske arhitekture je poveliki a ovde ćemo izdvojiti samo najznačajnije koje je ostvario u Beogradu: zgrada Vlade Srbije u Nemanjinoj, zgrada Ministarsva spoljnih poslova u Kneza Miloša, zgrada Arhiva Srbije u Karnegijevoj, zgrada nekadašnjeg pozorišta Menjaž danas Jugoslovenskog dramskog pozoršta, zgrada u Kneza Miloša 14 gde se danas nalazi Grčki kulturni centar itd. Potpisao je i eneterijere Kraljevskog dvora na Dedinju, Doma Narodne skupštine, crkve Ružica ...

DANI SLOBODE 2019.

Manifestacija „Dani slobode 2019”, kojom se obeležava oslobođenje Beograda u Prvom i Drugom svetskom ratu, obeležena je u Beogradu.

Manifestacija je obuhvatila niz događaja, koncerata, izložbi , kao i memorijalni defile „Pobeda slobode”.

NEDELJA RUSKOG DEČIJEG FILMA 2019.

Grada Beograda sa ruskom kompanijom „Vifsaida“ (Moskva) i Međunarodnim fondom jedinstva pravoslavnih naroda, a u izvršnoj produkciji Omladinskog pozorišta „DADOV“, od 16 – 18. septembra 2019. godine organizovao je po treći put u Beogradu NEDELjU RUSKOG DEČJEG FILMA „BAJKE DETINjSTVA“.

BESMRTNI PUK

U Beogradu je povodom Dana pobede, četvrti put zaredom, organizovana šetnja „Besmrtni puk“, a potom i veliki koncert istaknutih ruskih i srpskih umetnika i ansambala. Gosti manifestacije Besmrtni puk bili su visoki zvaničnici Ruske Federacije, Кonstantnin Кosačov, predsednik Odbora za spoljnu politiku Saveta Federacije Rusije i Valerij Rjazanski, predsednik Odbora za socijalnu politiku Saveta Federacije Rusije.

DANI BEOGRADA 2019.

Manifestacija „Dani Beograda“ organizuje se svake godine sa ciljem da se obeleži period između dva najznačajnija događaja u istoriji Beograda. Slovensko ime Beograd prvi put je pomenuto 16. aprila 878 godine u pismu papa Jovana Osmog. Кnez Mihailo Obrenović dobio je od Turaka ključeve grada 19. aprila 1867 čime je Beograd ponovo postao srpski grad.
Organizator 16. manifestacije „Dani Beograda“ biće grad Beograd, sekretarijat za kulturu grada i Omladinsko pozorište „Dadov“.

DANI SLOBODE 2018.

Skupština grada Beograda organizovala je Dane slobode u periodu od 19. oktobra do 1. novembra. Danima slobode obezeženo je 74 godine od osloboženja Beograda u Drugom svetskom ratu i 100 godina od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu. Pored centralnih događaja realizovan je niz programa kojim je odata zahvalnost saveznicima i rodoljubim u Prvom i Drugom svetskom ratu.

NEDELJA DEČIJEG RUSKOG FILMA 2018.

Grad Beograd u saradnji sa ruskom kompanijom Vifsaida, Srbskim odeljenjem Međunarodnog javnog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda od 17. do 20. septembra organizovao je Nedelju ruskog filma u Srbiji „Bajke detinjstva“. Ovaj festival se peti put održao u našoj zemlji, ali po prvi put u Beogradu. Preko 25.000 dece je za četiri dana posetilo sve lokacije na kojima su se projekcije održavale.

MEĐUNARODNI DAN DŽEZA 2018.

Međunarodni dan džeza tradicionalno se proslavlja i u Beogradu. Ovoga puta, na Trgu Republike, predstavicemo cetiti zenska dzez vokala, a program je naslovljen "Dame pevaju džez". Nastupice Ana Sofrenović, Irena Blagojević, Jelena Theunisz i Andjelka Simić, uz pratnju Jovan Maljoković benda.

Dani Beograda 2018.

Dani Beograda se, ove godine, održavaju po šesnaesti put. Naše sugrađane i sve goste Beograda očekuje bogat kulturno – umetnički program pod nazivom „Beogradski vremeplov“ sa pregršt koncerata, izložbi, javnih vođenja, predstava. Kao i svake godine celokupan program biće otvorenog i besplatnog karaktera.

Univerzitetske sportske igre 2020 – prva promocija događaja

Polako ali sigurno bliži se početak Evropske Univerzijade koja će se održati u Beogradu 2020. godine. Tim povodom održana je manifestacija u prepunoj sali Doma omladine, a svečanosti su prisustvovale brojne strane i domaće delegacije koje su se uverile u velike mogućnosti našeg glavnog grada, za šta se pobrinuo predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije Siniša Jasnić.

BOŽIĆNO SEOCE 2018.

Manifestacija "Božićno seoce kod Hrama" u okviru koje je za posetioce pripremljen bogat program biće održana na platou ispred Hrama Svetog Save u Beogradu od 4. do 28. januara sledeće godine, najavljeno je na današnjoj konferenciji koja je održana u kripti tog Hrama.

Krokodokodil 2017 – književni festival za decu i mlade

Multimedijalnim spektaklom pod nazivom "Putovanje u središte knjige" u pozorištu Dadov priređen je peti Čudovišni festival književnosti i ilustracije za decu Krokodokodil. Festival čiji je cilj odgajanje nove čitalačke publike, organizuju OK-Obrazovanje i kultura i Omladinsko pozorište DADOV uz pomoć Evropske mreže za promociju književnosti i knjiga Traduki i izdavačkih kuća Kreativni centar i Odiseja.

Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama

Predstavom „Nisam kriva”, Grad i MUP podržali žrtve nasilja
Grad Beograd, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, organizovao je predstavu „Nisam kriva”, koja je večeras odigrana u pozorištu „Dadov”, a povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

DANI SLOBODE 2017.

Svačanim defileom „Korakom slobode” zvanično je počeo program obeležavanja 73 godine od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. U organizaciji Pozorišta „Dadov”, koje je i izvršni producent manifestacije, izvedena je radio-drama „Oslobođenje Beograda”, a orkestar Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” održao je na Trgu republike koncert revolucionarnih pesama „Po šumama i gorama”.

NEDELJA RUSKOG DEČIJEG FILMA 2017.

Grad Beograd u saradnji sa ruskom kompanijom Vifsaida, Srbskim odeljenjem Međunarodnog javnog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda od 11. do 15. septembra organizovao je Nedelju ruskog filma u Srbiji „Bajke detinjstva“. Ovaj festival se peti put održao u našoj zemlji, ali po prvi put u Beogradu. Preko 25.000 dece je za četiri dana posetilo sve lokacije na kojima su se projekcije održavale.

Međunarodni dan džeza 2017.

Za obeležavanje Dana džeza 30. aprila 2016. godine održan je koncert naših proslavljenih džez muzičara Jovana Maljokovića i Lazara Tošića i njihovih muzikih sastava na Trgu Republike.

Dani Beograda 2017.

Gradska uprava sa Omladinskim pozorištem DADOV i 2017. godine je  pripremila bogat programa za tradicionalnu manifestaciju "Dani Beograda", koja jeodržana od 16. do 19. aprila. Celokupan program bio je organizovan na četiri lokacije. Tokom četiri festivalska dana posetioci su mogli da uživaju u tri koncerta. Centralni događaj bio je obeležavanje 150 godina otkad su Turci predali ključeve grada Beograda Knjaževini Srbiji.

Svetosavska akademija 2017

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, održana je Svetosavska akademija u izvršnoj produkciji Omladinskog pozorišta DADOV. Na akademiji su se obratili predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević. Celokupan događaj prenosila je Radio televizija Srbije - RTS 2

Obuka nastavnika 2017.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog je u saradnji sa Omladinskim pozorištem DADOV u Beogradu realizovalo je u četvrtak 19. januara 2017. godine program stručnog usavršavanja za zaposlene u obrazovanju pod nazivom „Obuka nastavnika za tretman teme vršnjačkog nasilja kroz dramsku formu“.

DANI SLOBODE 2016.

U izvršnoj produkciji Omladinskog pozorišta DADOV, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda, 20. oktobra 2016. godine sa nizom prigodnih programa obeleženo je 72. godine od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, Cela manifestacija je, u znak sećanja na veliki uspeh ostvaren 20. oktobara 1944, ali i na 4.000 poginulih boraca, počela memorijalnim defileom od zgrade hotela „London“ do palate „Albanija“. Policijski orkestar i konjica predvodili su defile a u čelu kolone nalazili su se borci koji su učestvovali u „Beogradskoj operaciji“ 1944. godine.

Međunarodni dan džeza 2016.

Kao i prethodne 2015. godine i ove godine je gradska manifestacija DANI BEOGRADA 2016. imala nastavak u obeležavanju Međunarodnog dana džeza. I ove godine program obeležavanja održan je u organizaciji Sekretarijata za kulturu grada Beograda u saradnji sa Komisijom za UNESKO pri Ministarstvu inostranih poslova RS i DADOVOM kao izvršnim producentom.

Dani Beograda 2016.

I ove godine je u aprilu mesecu održana tradicionalna manifestacija DANI BEOGRADA. Kao i prethodnih 14 puta i ove godine su DANI BEOGRADA organizovani sa ciljem da se prisetimo svih posebnosti, bogastva, lepota, bogate istorije našeg grada i velikih ljudi koji su značajno doprineli njegovom razvoju. Ovogodišnja manifestacija se održala pod motom „Pod sjajem istorije“ a činili su je mnogobrojni kulturno-edukativi programi, njih preko 40. Manifestacija je počela 15. aprila polaganjem cveća na spomenik koji je podignut na mestu gde je 1867. godine izvršena simbolična predaja ključeva grada Mihailu Obrenoviću a istog dana održana je i svečana sednica Skupštine grada povodom dodele Godišnjih nadrada grada. Pre sednice upriličen je prijem mladih talenata kod gradonačelnika. Jedan od centralnih događaja DANA BEOGRADA, koji je trajao tokom cele manifestacije, bila je izložba postavljena u svečanom holu Skupštine grada „Naše blago – iz zbirki muzeja i legata Beograda“ na kojoj su prezentovana dela iz kolekcija Muzeja grada Beograda, Kuće legata, Istorijskog arhiva Beograda, Doma Jevrema Grujića i Legata Vatroslava Jagića.

Svetosavska akademija 2016.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je 26. januara 2016. u 18 časova u Starom dvoru organizovao tradicionalni prijem povodom školske slave „Sveti Sava” i tom prilikom pozdravio okupljene prosvetne radnike koji, prema njegovim rečima, imaju najlepši posao, da svoje znanje prenose na mlađe generacije.

Krokodokodil 2015.

Pod naslovom „Biblioskop ili Pazi, čita se“ treći po redu festival KROKODOKODIL održao se 21.10.2015. u prepunoj sali Omladinskog pozorišta Dadov.

Međunarodni dan džeza 2015.

Kao svojevrstan nastavak manifestacije DANI BEOGRADA 2015, ove godine je velikim koncertom 30. aprila na Trgu Republike obeležen Međunarodni dan džeza. Koncert je održan u organizaciji Sekretarijata za kulturu grada Beograda i Beogradskog džez festivala u saradnji sa Komisijom za UNESKO pri Ministarstvu inostranih poslova RS i DADOVOM kao izvršnim producentom.

Dani Beograda 2015.

Tradicionalna manifestacija DANI BEOGRADA, čiji je ovogodišnji slogan bio „U ritmu grada“ održana je i ove godine od 16. do 19. aprila. DANI BEOGRADA održavaju se od 2003. godine u spomen na dva veoma bitna datuma iz istorije Beograda, na 16. april 878. godine kada se prvi put u istorijskim dokumentima pominje slovenski naziv grada Beograda, i na 19. april 1867. kada simboličnom predajom ključeva grada od strane turskih vlasti Beograd ponovo postaje srpski grad. I ovogodišnja manifestacija realizovana je pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda. Manifestacija je počela polaganjem cveća na spomenik koji je podignut na mestu gde je 1867. godine izvršena simbolična predaja ključeva grada Mihailu Obrenoviću a u naredna 4 dana organizovano je 40 besplatnih kulrurno zabavnih programa koji su podeljeni u četiri tematske celine: U ritmu istorije, U ritmu muzike, U ritmu pobede i U ritmu mladosti.

Krokodokodil 2014.

Festival Krokodokodil, posvećen književnosti za decu, kulturi čitanja i odgajanju nove čitalačke publike, održan je 15. Oktobra2014. u pozorištu Dadov u Beogradu, a ove godine posvećen bio je horor priči. Među učesnicima bili su vrhunski domaći autori: Rastko Ćirić, Aleksandar Palavestra, Uroš Petrović i spisateljica za decu i mlade Lena Olmark iz Švedske.

BELEF 2014.

Beogradski letnji festival BELEF 2014 pod sloganom “Sentimentalno putovanje ponudio” je odžan od 15. jula do 15. avgusta 2014. Beograđanima i njihovim gostima raznovrsne, kvalitetne i umetničke programe.

Beogradska ledena scena 2012.

Od 9. decembra do 31. januara 2012. na Trgu Nikole Pašića je trajala Beogradska ledena scena (BLES).

BEMUS 2013.

43 Bemus, održan je od 12-21. oktobra.
Koprodukcija: JUGOKONCERT i Omladinsko pozorište DADOV

Osvajanje Beograda 2013.

Manifestacija „Osvajanje Beograda“ koja je realizovana u okviru „Beogradizacije Beograda“ počela je 20. avgusta 2013. u Knez Mihailovoj ulici ispred Kulturnog centra Beograda gde je, u tu svrhu, postavljena prava peščana plaža „KCBič“. Na ovom mestu je održana većina programa manifestacije.

Leto u skadarliji 2012.

uristička organizacija Beograda, „Beogradizacija Beograda“, opština Stari Grad, uz podršku grada Beograda i Omladinsko pozorište DADOV nastavljaju afirmaciju turističkih vrednosti jedne od najvažnijih i najlepših ambijentalnih celina u našem gradu – Skadarlije.

Tematski park “Terazije 1930” 2012.

U okviru „Beogradizacija Beograda“, projekta Skupštine grada Beograda i NIS-a, a u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda i kao izvršnim producentom Omladinskim pozorištem „Dadov“ u suboru, 5. 5. 2012. godine otvoren je park – replika „Terazije 1930“. „Beogradizacija Beograda“ je akcija čiji je cilj oživljavanje kulturne scene grada i očuvanje tradicionalnih vrednosti koja se realizuje od 2010. godine. Projekat se realizuje zahvaljujući strateškom sporazumu u oblasti kulture koji su potpisali Grad Beograd i NIS u okviru svog korporativnog programa „Kultura bez granica“.

Gradski doček Nove godine i otvaranje Mosta na Adi 2012.

Gradski doček Nove 2012. godine, koji je održan dana 31. decembra 2011. godine, na prostoru ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije, organizovan je od strane Omladinskog pozorišta „DADOV“, kao izvršnog producenata manifestacije.

Beogradska ledena scena 2011.

Decembarska Beogradizacija Beograda, koncentrisala se na centralnu manifestaciju, odnosno program u trajanju od mesec dana – Beogradska ledena scena – BLES. Klizalište na Trgu Nikole Pašića koncipirano je kao besplatan program za sve koji vole klizanje, ali i scena na kojoj su se ove godine smenjivali najklvalitetniji , pre svega muzički programi.

Otvaranje Tašmajdanskog parka 2011.

Jedan od najlepših beogradskih parkova, Tašmajdan, svečano je otvoren 7. juna 2011. godine u prisustvu najviših državnika Srbije i Azerbejdžana. Kompletna ozganizacija i program ceremonije otvaranja parka poveren je Omladinskom pozorištu DADOV.

Beogradizacija 2010-2012.

Projekat BEOGRADIZAICJA BEOGRADA počeo je sa realizacijom u julu 2010. godine kao posledica dogovora između grada Beograda i NIS Gazpromnefta o međusobnoj saradnji. Omladinskom pozorištu DADOV dodeljena je uloga izvršnog producenta projekta.

Beogradska ledena scena 2010.

Tokom decembra 2009. i januara 2010. godine na Trgu Nikole Pašića bilo je postavljeno klizalište BLES 2010 - Beogradska ledena scena. Tokom dva meseca rada sceni klizališta izvedeni su brojni kulturni programi.

22. Beogradski džez festival 1999.

22. BEOGRADSKI DžEZ FESTIVAL održan je od 24. do 28. novembra 1999. godine u „Dadovu“. Za organizaciju ovog događaja zaslužna je grupa domaćih džezera na čelu sa Mišom Blamom koji su uspeli da i u teškim, posleratnim vremenima obezbede gostovanja veoma respektabilnih džez umetnika.

Predstave