Izvršna produkcija

9. MAJ- DAN SLOBODE

U Beogradu je povodom Dana pobede, četvrti put zaredom, organizovana šetnja „Besmrtni puk“, a potom i veliki koncert istaknutih ruskih i srpskih umetnika i ansambala. Gosti manifestacije Besmrtni puk bili su visoki zvaničnici Ruske Federacije, Кonstantnin Кosačov, predsednik Odbora za spoljnu politiku Saveta Federacije Rusije i Valerij Rjazanski, predsednik Odbora za socijalnu politiku Saveta Federacije Rusije.

DANI BEOGRADA 2019

Manifestacija „Dani Beograda“ organizuje se svake godine sa ciljem da se obeleži period između dva najznačajnija događaja u istoriji Beograda. Slovensko ime Beograd prvi put je pomenuto 16. aprila 878 godine u pismu papa Jovana VIII. Кnez Mihailo Obrenović dobio je od Turaka ključeve grada 19. aprila 1867 čime je Beograd ponovo postao srpski grad.
Organizator 16. manifestacije „Dani Beograda“ biće grad Beograd, sekretarijat za kulturu grada i Omladinsko pozorište „Dadov“.

DANI SLOBODE 2018

Skupština grada Beograda organizovala je Dane slobode u periodu od 19. oktobra do 1. novembra. Danima slobode obezeženo je 74 godine od osloboženja Beograda u Drugom svetskom ratu i 100 godina od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu. Pored centralnih događaja realizovan je niz programa kojim je odata zahvalnost saveznicima i rodoljubim u Prvom i Drugom svetskom ratu.

NEDELJA RUSKOG FILMA 2018

Grad Beograd u saradnji sa ruskom kompanijom Vifsaida, Srbskim odeljenjem Međunarodnog javnog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda od 17. do 20. septembra organizovao je Nedelju ruskog filma u Srbiji „Bajke detinjstva“. Ovaj festival se peti put održao u našoj zemlji, ali po prvi put u Beogradu. Preko 25.000 dece je za četiri dana posetilo sve lokacije na kojima su se projekcije održavale.

MEĐUNARODNI DAN DŽEZA 2018

Međunarodni dan džeza tradicionalno se proslavlja i u Beogradu. Ovoga puta, na Trgu Republike, predstavicemo cetiti zenska dzez vokala, a program je naslovljen "Dame pevaju džez". Nastupice Ana Sofrenović, Irena Blagojević, Jelena Theunisz i Andjelka Simić, uz pratnju Jovan Maljoković benda.

Dani Beograda 2018

Dani Beograda se, ove godine, održavaju po šesnaesti put. Naše sugrađane i sve goste Beograda očekuje bogat kulturno – umetnički program pod nazivom „Beogradski vremeplov“ sa pregršt koncerata, izložbi, javnih vođenja, predstava. Kao i svake godine celokupan program biće otvorenog i besplatnog karaktera.

Univerzitetske sportske igre 2020 – prva promocija događaja

Polako ali sigurno bliži se početak Evropske Univerzijade koja će se održati u Beogradu 2020. godine. Tim povodom održana je manifestacija u prepunoj sali Doma omladine, a svečanosti su prisustvovale brojne strane i domaće delegacije koje su se uverile u velike mogućnosti našeg glavnog grada, za šta se pobrinuo predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije Siniša Jasnić.

BOŽIĆNO SEOCE 2018.

Manifestacija "Božićno seoce kod Hrama" u okviru koje je za posetioce pripremljen bogat program biće održana na platou ispred Hrama Svetog Save u Beogradu od 4. do 28. januara sledeće godine, najavljeno je na današnjoj konferenciji koja je održana u kripti tog Hrama.

Krokodokodil 2017 – književni festival za decu i mlade

Multimedijalnim spektaklom pod nazivom "Putovanje u središte knjige" u pozorištu Dadov priređen je peti Čudovišni festival književnosti i ilustracije za decu Krokodokodil. Festival čiji je cilj odgajanje nove čitalačke publike, organizuju OK-Obrazovanje i kultura i Omladinsko pozorište DADOV uz pomoć Evropske mreže za promociju književnosti i knjiga Traduki i izdavačkih kuća Kreativni centar i Odiseja.

Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama

Predstavom „Nisam kriva”, Grad i MUP podržali žrtve nasilja
Grad Beograd, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, organizovao je predstavu „Nisam kriva”, koja je večeras odigrana u pozorištu „Dadov”, a povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

20. oktobar 2017

Svačanim defileom „Korakom slobode” zvanično je počeo program obeležavanja 73 godine od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. U organizaciji Pozorišta „Dadov”, koje je i izvršni producent manifestacije, izvedena je radio-drama „Oslobođenje Beograda”, a orkestar Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” održao je na Trgu republike koncert revolucionarnih pesama „Po šumama i gorama”.

Festival savremenog ruskog filma 2017

Grad Beograd u saradnji sa ruskom kompanijom Vifsaida, Srbskim odeljenjem Međunarodnog javnog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda od 11. do 15. septembra organizovao je Nedelju ruskog filma u Srbiji „Bajke detinjstva“. Ovaj festival se peti put održao u našoj zemlji, ali po prvi put u Beogradu. Preko 25.000 dece je za četiri dana posetilo sve lokacije na kojima su se projekcije održavale.

Međunarodni dan džeza 2017

Za obeležavanje Dana džeza 30. aprila 2016. godine održan je koncert naših proslavljenih džez muzičara Jovana Maljokovića i Lazara Tošića i njihovih muzikih sastava na Trgu Republike.

Dani Beograda 2017

Gradska uprava sa Omladinskim pozorištem DADOV i 2017. godine je  pripremila bogat programa za tradicionalnu manifestaciju "Dani Beograda", koja jeodržana od 16. do 19. aprila. Celokupan program bio je organizovan na četiri lokacije. Tokom četiri festivalska dana posetioci su mogli da uživaju u tri koncerta. Centralni događaj bio je obeležavanje 150 godina otkad su Turci predali ključeve grada Beograda Knjaževini Srbiji.

Svetosavska akademija 2017

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, održana je Svetosavska akademija u izvršnoj produkciji Omladinskog pozorišta DADOV. Na akademiji su se obratili predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević. Celokupan događaj prenosila je Radio televizija Srbije - RTS 2

Obuka nastavnika 2017

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog je u saradnji sa Omladinskim pozorištem DADOV u Beogradu realizovalo je u četvrtak 19. januara 2017. godine program stručnog usavršavanja za zaposlene u obrazovanju pod nazivom „Obuka nastavnika za tretman teme vršnjačkog nasilja kroz dramsku formu“.

Svetosavska akademija 2016

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je 26. januara 2016. u 18 časova u Starom dvoru organizovao tradicionalni prijem povodom školske slave „Sveti Sava” i tom prilikom pozdravio okupljene prosvetne radnike koji, prema njegovim rečima, imaju najlepši posao, da svoje znanje prenose na mlađe generacije.

Krokodokodil 2015

Pod naslovom „Biblioskop ili Pazi, čita se“ treći po redu festival KROKODOKODIL održao se 21.10.2015. u prepunoj sali Omladinskog pozorišta Dadov.

Krokodokodil 2014

Festival Krokodokodil, posvećen književnosti za decu, kulturi čitanja i odgajanju nove čitalačke publike, održan je 15. Oktobra2014. u pozorištu Dadov u Beogradu, a ove godine posvećen bio je horor priči. Među učesnicima bili su vrhunski domaći autori: Rastko Ćirić, Aleksandar Palavestra, Uroš Petrović i spisateljica za decu i mlade Lena Olmark iz Švedske.

BELEF 2014

Beogradski letnji festival BELEF 2014 pod sloganom “Sentimentalno putovanje ponudio” je odžan od 15. jula do 15. avgusta 2014. Beograđanima i njihovim gostima raznovrsne, kvalitetne i umetničke programe.

Beogradska ledena scena 2012

Od 9. decembra do 31. januara 2012. na Trgu Nikole Pašića je trajala Beogradska ledena scena (BLES).

BEMUS 2013

43 Bemus, održan je od 12-21. oktobra.
Koprodukcija: JUGOKONCERT i Omladinsko pozorište DADOV

Leto u skadarliji 2012

uristička organizacija Beograda, „Beogradizacija Beograda“, opština Stari Grad, uz podršku grada Beograda i Omladinsko pozorište DADOV nastavljaju afirmaciju turističkih vrednosti jedne od najvažnijih i najlepših ambijentalnih celina u našem gradu – Skadarlije.

Gradski doček Nove godine i otvaranje Mosta na Adi 2012

Gradski doček Nove 2012. godine, koji je održan dana 31. decembra 2011. godine, na prostoru ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije, organizovan je od strane Omladinskog pozorišta „DADOV“, kao izvršnog producenata manifestacije.

Beogradska ledena scena 2011

Decembarska Beogradizacija Beograda, koncentrisala se na centralnu manifestaciju, odnosno program u trajanju od mesec dana – Beogradska ledena scena – BLES. Klizalište na Trgu Nikole Pašića koncipirano je kao besplatan program za sve koji vole klizanje, ali i scena na kojoj su se ove godine smenjivali najklvalitetniji , pre svega muzički programi.

Otvaranje Tašmajdanskog parka 2011

Jedan od najlepših beogradskih parkova, Tašmajdan, svečano je otvoren 7. juna 2011. godine u prisustvu najviših državnika Srbije i Azerbejdžana. Kompletna ozganizacija i program ceremonije otvaranja parka poveren je Omladinskom pozorištu DADOV.

Beogradizacija 2010-2012

Projekat BEOGRADIZAICJA BEOGRADA počeo je sa realizacijom u julu 2010. godine kao posledica dogovora između grada Beograda i NIS Gazpromnefta o međusobnoj saradnji. Omladinskom pozorištu DADOV dodeljena je uloga izvršnog producenta projekta.

Beogradska ledena scena 2010

Tokom decembra 2009. i januara 2010. godine na Trgu Nikole Pašića bilo je postavljeno klizalište BLES 2010 - Beogradska ledena scena. Tokom dva meseca rada sceni klizališta izvedeni su brojni kulturni programi.

Predstave