KADA PRIČAMO O LJUBAVI, DA LI PRIČAMO

Radnja se dešava za vreme srednjoškolske maturske ekskurzije na putu po Mediteranu. Kroz priču pratimo odrastanje i prerastanje jednog razreda kao i suočavanje sa činjenicom da će naglo promeniti sredinu. Pratimo stvaranje novih ljubavi i prijateljstava, ali i razilaženje postojećih.  Ciljna grupa predstave su prvenstveno tinejdžeri koji se prvi put suočavaju sa jednom takvom kompleksnom situacijom. Osnovna ideja predstave je da se sa mlađom generacijom govori o problemima koji nastaju usled nedostatka komunikacije tokom promena koje im se prirodno nameću odrastanjem. Šta predstavlja prijateljstvo, a šta ljubav u godinama odrastanja kada tražimo sami sebe? Da li smo ljudi koji zaboravljaju ili oni koji vrednuju jedni druge svesni toga šta jedni drugima značimo? U situaciji gde smo suočeni sa problemom odlaska mladih u inostranstvo, predstava takođe otvara pitanje budućnosti mladih kod nas.


Igraju


Lazar Đukić - Razredni, Anastasija Martinović - Đurđica, Uroš Raković - Sraćko, Nina Nedić - Tamara, Milan Vasiljević - Lik iz kvarta, Budimir Stošić - Lik iz kvarta, Danijela Stojiljković - Likuša iz kvarta, Mina Tomić - Četvrto jedan, Vanja Đenadić - Milica (Hanina najbolja drugarica), Ognjen Ivanov - Raša, Jelena Blagojević - Hana, Lazar Nenadović - Boki, Mateja Brnabić - Sale, Ana Šavija - Nataša, Petar Bogdanović - Stefan košarkaš, Milica Labus - Zaljubljeni par, Marko Đeković - Zaljubljeni par i Tihomir Nikitović – Dizel


Galerija


Pisac

Filip Grujić


Filip Grujić (1995), rođen u Novom Sadu. Diplomirao dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, klasa 2014/2018. Autor drame "ne pre 4:30, niti posle 5:00", koja je dobila nagradu na konkursu Sterijinog pozorja, kao i nagradu "Slobodan Selenić", čija se premijera planira u Atelje-u 212. Autor romana "Bludni dani kuratog Džonija", u izdanju Samizdat B92. Autor drame "Tamo gde pevaju", koja je ušla u najuži izbor za Sterijinu nagradu za dramski tekst i bila javno čitana u Šapcu. Autor drame "Ovde je lepo - sečem drvo, jedem pasulj" koja je imala premijeru u martu 2018. godine u Narodnom pozorištu u Beogradu, u režiji Milje Mazarak. Autor drame "Kako ja ovo sinu da objasnim?" koja je imala premijeru 14. decembra 2018 u Pozorištu mladih, Novi Sad, u režiji Vojkana Arsića. Radio kao dramaturg i adaptirao Šeherezadu za potrebe istoimene predstave, u režiji Slobodana Beštića na sceni Kosmodrom (Dorćolsko narodno pozorište). Dobitnik stipendije za razvoj scenarija "Rupa" od strane FCS-a. Scenarista kratkog igranog filma "Glad", u režiji Tamare Todorović. Film je bio deo mnogobrojnih međunarodnih festivala (Tel Aviv, Solun, Herceg Novi, Izola, Sofija, Bukurešt...), a dobio je nagradu za najbolji scenario na festivalu SEECS u Bukureštu, kao i nagradu publike u Mostaru. Trenutno piše drugi roman.

Pročitajte više

Režija

Marko Čelebić


Marko Čelebić, rođen  1995. godine u Novom Sadu. Student je treće godine pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dušana Petrovića i Ane Tomović. Pre FDU-u studirao ekonomiju na WU (Wirtschaftsuniversitaet Wien) u Beču. Autor je studentskih predstava “Perje” (Raymond Carver) i  “Ruined” (Lynn Nottage), a dramu “Ruska smrt” (Irena Vaskovska) postavio je na Festivalu ruske drame u “UK Vuk” 2017. godine. Koautor je predstave “Transit” koja je izvodjena u Besancon-u, Francuska. Takodje je radio kao asistent režije kod Darijana Mihajlovića u predstavi “Florentinski Šešir” (Ežen Labiš) pozorište “Boško Buha” i Aleksandra Popovskog u predstavi “Dopler” (Erlend Lu), “Srpsko Narodno Pozorište”, Novi Sad. Ove godine postavio je predstavu “Realno, što da ne” koja se igra na repertoaru u UK Vuk. Na Fakultetu Dramskih Umetnosti režirao predstavu Georga Bihnera "Leons i Lena", koja je premijerno izvedena 23. Aprila 2019. godine.

Pročitajte više


Koreograf:

Mirko Knežević

Scenograf, kostimograf i dizajn plakata: Tijana Trailović