Premijera mjuzikla “Romeo i Julija”

Вечерашњом премијером мјузикла Ромео и Јулија у режији Владана Ђурковића почиње прослава 60 година постојања најстаријег омладинског позоришта у Београду.

Заснован на чувеној Шекспировој трагедији, мјузикл Ромео и Јулија је разигран, али и напет и мрачан поглед на универзалну причу љубавника из завађених породица.

„Мјузикл нас води на идилични пропланак, где је веронски Кнез позвао само младе Капулетијеве и Монтегијеве како би они напокон окончали вишевековне крваве обрачуне својих предака. Док је Ромео занесен Јулијом и њиховим играма у мраку, слеп за опасности, Јулија је опасности и те како свесна, али и решена да их превазиђе управо љубављу. Вршњаци из њихових породица, ипак, имају на уму нешто друго – коначну победу своје породице у сукобима којима се крај не назире. Питање је имају ли и они жар мржње једнако као своји преци и хоће ли њихове кавге довести до познатог судбинског исхода.“ –рекла је Галина Маринковић драмтург који је адаптирао ову легендарну Шекспирову драму.

У представи учествује тридесет младих глумаца, док насловне улоге играју Јелена Благојевић и Никола Брун. Музику за представу је написао Игор Андрић, кореографије поставио Мирко Кнежевић, док је сценографију и костим осмислила Магдалена Влајић.

Репризе представе су заказане за 8, 9. и 12. новембар од 20 часова.

 

 

 

 

Izvršna produkcija