Vesti

Arhiva vesti

SPOMEN BISTA ALEKSANDRU NEVSKOM

14.07.2021.

Povodom proslave 800. godina od rođenja Aleksandra Nevskog u Beogradu će 12. septembra 2021. u porti crkve sv. Aleksandra Nevskog biti otkrivena spomen - bista ovom velikom ruskom knezu, svecu Ruske pravoslavne crkve i, nesumnjivo, jednoj od najvećih istorijskih ličnosti ruskog naroda. Aleksandar Nevski je simbol borbe za očuvanje pravoslavlja pa je zato, kao svetac, poštovan u svim pravoslavnim slovenskim narodima i njihovim crkvama što je slućaj i sa Srpskom pravoslavnom crkvom i njenim vernicima.

Saznajte više >>

PREKO DADOVA DO AKADEMIJE LEPIH UMETNOSTI – BEOGRAD

13.07.2021.

Evo još jedne lepe vest o uspehu dadovaca na ovogodišnjim prijemnim ispitima za umetničke fakultete u Srbiji. Vest nas je, kao i sve prethodne , veoma obradovala i još jednom nam dala za pravo da, bez lažne skromnosti, istaknemo činjenicu o DADOV-u kao „mrestilištu talenata“. Naime, naš dugogodišnji član i polaznik naše Škole glume i govora Strahinja Popović uspešno je prošao prijemni ispit na Alademiji lepih umetnosti u Beogradu na smeru gluma. Kao što smo prethodno čestitali i drugim njegovim kolegama koji su uspešno prošli slične prijemne ispite, i Strahinji želimo sve najbolje u daljem školovanju uvereni da će ga talenat i ljubav koju je iskazivao u DADOV-u prema pozorištu i glumi dovesti do nivo koji je krasio plejadu velikih gliumaca koji su početne korake pravili u DADOV-u.

Saznajte više >>

PREKO DADOVA DO FDU-a i FAKULTETA UMETNOSTI U PRIŠTINI

09.07.2021.

U nizu lepih vesti iz Dadova evo i najnovije na koju smo posebno ponosni: Hristina Tatić, Nina Nedić, Olja Nikolić i Ognjen Dragović dugogodišnji polaznici kursa dadovske Škole glume i govora uspešno su položili prijemni ispit na Fakutetu dramskih umetnosti u Beogradu. Hristina, Olja i Nina su budući studenti glume a Ognjen pozorišne režije. Verujemo da je DADOV bio mesto koje je dodatno podstaklo njihovu ljubav prema scenskim umetnostima i gde se njihov neosporni talenat razvijao i usmeravao ka pravim vrednostima. Ubeđeni smo da će svoje kvalitete i talenat iskazane u Dadovu potvrditi i prilikom studiranja FDU-a.

Saznajte više >>

KNJIGE NA DAR: POKLANJAMO 10 PRIMERAKA UPRAVO OBJAVLJENE KNJIGE DUH DADOVA 09.

22.06.2021.

Ovih dana izašla je iz štampe nova knjiga u izdanju DADOV-a - DUH DADOVA 09.

Ovo je naša četvrta knjiga (edicija DUH DADOVA) u kojoj smo sakupili i objavili dramske tekstove, ovog puta njih 8, koji su imali svoju prvu inscenaciju na sceni našeg pozorišta. Sačinjavaju je tekstovi, pisaca mladje generacije: Tijane Grumć (dva teksta), Mine Ćirić, Irene Parezanović, Strahinje Madžarevića, Dimitrija Kokanova i Filipa Grujića (dva teksta).

Saznajte više >>

OTVORENA MANIFESTACIJA: TAKO SU GOVORILI NAŠI PRECI

U organizaciji Grada Beograda i Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore u periodu od 21. do 28. juna u Beogradu biće održana manifestacija „Tako su govorili naši preci …“.

Saznajte više >>

Izvršna produkcija