Vesti

Arhiva vesti

DANI SLOBODE 2021: 18 . 10 – 8. 11. 2021.

08.10.2021.

DANI SLOBODE, već tradicionalna gradska manifestacija koja slavi dva veoma važna datuma iz istorije Beograda, 1. novembar 1918 – Dan oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu i 20. oktobar 1944 – Dan odslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu,  ove  godine biće održana od 18. oktobra do 8. novembra.  

Saznajte više >>

Pomoćnik gradonačelnika Beograda ugostio članove Omladinskog pozorišta DADOV

20.09.2021.

U Starom dvoru je u petak, 17. septembra pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović ugostio članove Omladinskog pozorišta DADOV povodom njihovog velikog uspeha na festivalu JUVENTAFEST 2021. u Sarajevu. Naime, na ovogodišnjem 9. Internacionalnom festivalu srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva JUVENTAFEST dadovskoj predstavi „Životinjska farma“ u režiji Darijana Mihajlovića dodeljen je gran-pri i proglašena je za najbolju predstavu na Festivalu. Čestitajući ansamblu DADOVA na ovom lepom uspehu gospodin Mladenović je ovom prilikom istakao i da je Grad Beograd prepoznao potrebnu da se „Dadov“ rekonstruiše i izgradi u kvalitetnijem i modernijem obliku.

Saznajte više >>

DADOV NAJBOLJI NA JUVENTAFESTU 2021.

14.09.2021.

U Sarajevu je od 8. do 12. septembra održan 9. Internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog srtavalaštva JUVENTAFEST. U konkurenciji predstava pozorišta Dis iz Bane Luke, Dramskog studija Gradskog pozorišta iz Bečeja, Teleport teatra – Omladinske pozorišne scene iz Paraćina i Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice žiri festivala je predstavu ŽIVOTINJSKA FARMA Omladinskog pozorišta DADOV u režiji Darijana Mihajlovića proglasio kao najbolju dodelivši joj Gran-pri.
Dugotrajni aplauz i ovacije koje su mladi glumci DADOV-a diživeli na sceni Pozorišta mladih u Sarajevu samo su potvrdile ispravnost odluke žirija koji je radio u sastavu Darija Lorenci Flatz, Željko Milošević i Nermin Hamzagić. Iz obrazloženja žirija izdvajamo: „Sjajna scenografija, režija, kostimografija i gluma bile su na visini zadatka“

Saznajte više >>

Prijave za audiciju u pozorištu Dadov

02.09.2021.

Obaveštavamo Vas da smo iz tehničko-organizacionih razloga primorani da zatvoriti prijavljivanje za audiciju putem sajta. Sve zainteresovane koji se do sada nisu prijavili a žele učestvovati na audiciji obaveštavamo da to mogu uraditi lično u Dadovu u nedelju, 5. 9. od 16 časova kada će biti urađeno i njihovo testiranje.

Saznajte više >>

Nedelja dečjeg ruskog filma u Beogradu

30.08.2021.

Nedelja dečjeg ruskog filma u Beogradu „Bajke detinjstva“ održava se u saradnji Ambasade Ruske federacije u Beogradu, Gradom Beogradom i Srpskim odeljenjem međunarodnog javnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, a u produkciji Omladinskog pozorišta DADOV.

Svečano otvaranje festivala održava se 27. septembra sa početkom u 13 časova u Domu omladine. Festival  ima za cilj da se srpska publika  upozna sa igranim, dokumentarnim i animiranim filmovima, koji su snimljeni u ruskim studijima za decu i omladinu.

Svi predstavljeni filmovi imaju za cilj vaspitanje dece i omladine u okviru tradicionalnih porodičnih vrednosti, patriotizma, očuvanja duhovne tradicije slovenskih naroda. Nedelju filma prati čitav niz kulturnih događaja, koji imaju za cilj da upoznaju gledaoce sa elementima tradicionalne ruske kulture, sa ruskim jezikom i sa ruskom književnošću.

Saznajte više >>

Izvršna produkcija