LAJANJE NA ZVEZDE

Mjuzikl Lajanje na zvezde, zasnovan na kultnom romanu Milovana Vitezovića, prati doživljaje buntovnog odeljenja IV2 u njihovoj poslednjoj godini gimnazije u fiktivnom mestu Moravski Karlovci 1962. godine.

Glavni junaci su otkačeni maturanti, koji poslednje dve nedelje gimnazije žele maksimalno da iskoriste, i još otkačeniji profesori, koji jedva čekaju da završe s njima, ali su opet svesni da će im veoma nedostajati.

Lajanje na zvezde je za mlade – i one koji nikad nisu sasvim odrasli – o jednoj generaciji u jednom bezbrižnijem i opuštenijem vremenu, a vedrina i duh su ono što ga čini jedinstvenim.

 

Katarina Borisavljevć

Rođena devedesete i zaljubljena u šezdesete. Završila dramaturgiju na Akademiji umetnosti u Beogradu. Pola pisac – pola mjuzikl. Od svojih projekata izdvaja: Sjaj kabarea, Braća B(L)uzeri, Poslednja šansa, Pepeljuga, Tarzan; i šou-programe Tvoje lice zvuči poznato i Ja mogu sve. Najbitnije što ističe je ostvaranje želje da radi upravo ovaj projekat – Lajanje na zvezde. Ako ga publika bude upola volela kao Katarina sama – uradili smo dobar posao.

 

Mihajlo Vitezović

Rođen 1991, ali povremeno zaluta koji vek ranije ili kasnije. Diplomirao dramaturgiju na Akademiji umetnosti u Beogradu, a trenutno na master studijama multimedijalne režije Akademije umetnosti u Novom Sadu. Od filmova na kojima je radio pomenuo bi Memento Mori, Tito i film, Čarape kralja Petra, kao i predstavu Žensko srce u šinjelu. Od ovog mjuzikla laje na sve živo, a posebno na zvezde, a nada se da će time zaraziti i gledaoce.

 

 


Igraju


Milan Vasiljević, Nikola Milošević, Milica Labus, Teodora Gavrilović, Petar Kokinović, Ana Šavija, Ognjen Ivanov, Vladislav Marković, Anđela Kribl, Vladimir Paprić, Jana Martinov, Danilo Milovanović, Mina Tomić, Strahinja Popović, Hristina Tatić, Ognjen Dragović, Katarina Aleksić, Marko Đeković, Nina Nedić, Aleksandra Urošević, Ana Marija Milaćević, Matej Brnabić, Mina Vujičić, Budimir Stošić i Nikola Brun


Galerija


Pisac

Milovan Vitezović


Milovan Vitezović, srpski pisac, dugogodišnji urednik igranog programa TV Beograd i glavni urednik umetničkog programa RTS, sada profesor filmskog i televizijskog scenarija na katedri Dramaturgije Akademije umetnosti. Piše pesme, romane, drame, filmska i TV scenarija, eseje, kritike i aforizme. Objavio je više od četrdeset knjiga u preko 180 izdanja. Autor je 11 romana, koji su svi bili bestseleri. Knjige je objavljivao na nemačkom, engleskom, italijanskom, slovenačkom, ruskom, makedonskom, grčkom, rumunskom i hebrejskom jeziku. Za televiziju je pisao scenarija za drame Šešir profesora Koste Vujića, i Snohvatice I i II; za igrane televizijske serije Dimitrije Tucović (8 epizoda), Pripovedanje Radoja Domanovića (8 epizoda) i Vuk Karadžić (16 epizoda). Pisao je scenarija za igrane celovečernje TV filmove: Mesto susreta Beograd i Srebro na Odisejevom putu za evropske televizije ORF i ZDF. Sa Zdravkom Šotrom radio je scenarija po svojim romanima Lajanje na zvezde (nagrada festivala Herceg Novog i Zlatna novosadska arena). Dobitnik je brojnih nagrada.

Pročitajte više

Režija

Radovan Knežević


Redovni je profesor dikcije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. U svojoj dugogodišnjoj karijeri, pored pedagoškog rada, govorno je obradio nekoliko stotina predstava u svim pozorištima srpskog govornog područija. Posebno je značajan njegov doprinos u negovanju lepote govora kroz rad sa recitatorima i mnoštvo seminara za nastavnike srpskog jezika širom Srbije.Radom na predstavama Garavi sokak (2005. i 2012.) i Stilske igre (2017.) svoje bogato iskustvo je preneo na mlade članove pozorišta DADOV.

Pročitajte više


Songovi: Katarina Borisavljević

Kompozitor muzike iz filma Lajanje na zvezde: Vojkan Borisavljević

Kompozitor originalne muzike: Igor Andrić

Koreografija: Anka Gaćeša

Kostimografija: Lara Popović

Asistent režije: Anastazija Knežević

Lektura i korektura teksta: Jelena Vitezović