TRIPTIH ZA TINEJDŽERA

Dramaturg: Strahinja Madžarević

Reditelji: Jug Đorđević, Tijana Vasić, Aleksandar Marković

Kostimograf: Velimirka Damjanović

Scenograf: Nikola Nikolić

Dizajn plakata i programa: Marija Jevtić

Igraju: Nikolina Kokunešovski, Lazar Šljukić; Anđela Đurić; Filip Stankovski, Jovana misailović, Teodor Vasiljević; Aleksandra Polić, Katarina Urošević, Janko Kovačević, Aleksa Jovanović, Stefan Milanov, Dejana Damjanović, Teodora Gavrilović i Ilija Marković


O predstavi

„Triptih za tinejdžera“ je komad o mladim ljudima u starim vremenima.

Kroz tri priče o biblijskom, istorijskom i mitološkom junaku pratimo sazrevanje i dokazivanje tri naizgled različita mladića.

Ovaj komad se bavi borbom sa preprekama koje svaki čovek mora da prođe u životu: odvajanje od roditelja, gubitak prve ljubavi i osećaj pripadnosti zajednici u teškim situacijama.

„Triptih“ na komičan način ispituje i to kako je biti sin Adama i Eve, da li je lako kada si faraon, i zbog čega je Miloš Obilić otišao na Boj an Kosovo.

Omladina danas ima iste probleme kao i junaci u komadu, jer se vremena menjaju, a čovek ostaje isti kao što je oduvek bio.

Ovim projektom predstaviće se tri mlada reditelja za koje se sa sigurnošću može reći da su budući nosioci repertoara beogradskih pozorišta. U pitanju su Tijana Vasić, Jug Đorđević i Aleksandar Marković, svršeni studenti Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

O rediteljima

Jug Đorđević rođen je u Vranju. U junu 2012. godine upisuje Fakultet dramskih umetnosti, odsek pozorišna i radio režija u klasi prof. Nikole Jevtića i Dušana Petrovića. U decembru 2014. godine u Pozorištu DADOV režira komad Sare Radaković „Chatroom-pogrešan profil“. Diplomsku predstavu „Kaskader“ Srahinje Madžarevića režirao je na ovogodišnjem FIST-u (Festival internacionalnog studentskog teatra) u Beogradu. Radi i živi u Beogradu.

Tijana Vasić je završila Pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dušana Petrovića. U Omladinskom pozorištu DADOV režirala je javno čitanje drame „Zabranjeno za mlađe od 16. godina“ Krista Šagora a potom i celovečernju predstavu „Gospodar muva“ po motivima istoimenog romana Vilijama Goldinga, u adaptaciji Bojane Babić i „Krofne, ljubav i još ponešto“ Tijane Grumić.  Ispitna predstava sa treće godine „Piknik na frontu“ Fernanda Arabala je kao gostujuća predstava imala izvedbu u UK Vuk Karadžić. Diplomirala je 16.09.2016. na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta, predstavom „Paraziti“ Marijusa Fon Majenburga, koja je ostala na stalnom repertoaru ovog pozorišta. Protekle godine je na Fakultetu dramskih umetnosti dobila nagradu „dr Hugo Klajn“.

Aleksandar Marković rođen je 1993. godine u Beogradu. Trenutno je apsolvent Fakulteta dramskih umetnosti na katedri za pozorišnu i radio režiju koji je pohađao u klasi Dušana Petrovića. „Triptih za tinejdžera“ je njegova druga predstava u okviru Pozorišta DADOV, nakon uspešne predstave „4 boje 5 pištolja“.

O piscu

Strahinja Madžarević rođen je u Novom Sadu. Živi u Inđiji. Studirao je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. „Triptih za tinejdžera“ je treći izveden komad.