KROFNE, LJUBAV I JOŠ PONEŠTO

Scenario: Tijana Grumić

Režija: Tijana Vasić

Scenograf: Nikola Nikolić

Kostimorgraf: Rialda Dizdarević

Dizajn plakata i programa: Marija Jevtić

Igraju: Jelena Blagojević

Vlada Paprić

Ognjen Dragović

Novak Radulović

Tatjana Dimitrijević

Aleksandar Kecman Milena Božić


Devojčica Asja otkriva da je teško bolesna i živi u okruženju gde su zbog toga svi prviše zaštitnički nastrojeni prema njoj, a niko zapravo ne razume kako se ona oseća. Ona pokušava da živi „normalan“ život jedne tinejdžerke uprkos tome u kakvoj se situaciji trenutno nalazi –  zaljubljuje se, biva ostavljena, sklapa prijateljstva za ceo život… Asja proživljava sve one trenutke u životu kao i svi ostali, ali ima retku priliku da shvati da život čine upravo te uobičajene, a opet na svoj način čudesne situacije koje treba prihvatiti i voleti.

O piscu

Tjana Grumić rođena je 13.9.1993 u Novom Sadu.Diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu gde je trenutno studentkinja master studija. Tokom osnovnih studija radila je na nekoliko  pozorišnih predstava.

  1. godine radila je kao asistentkinja režije na predstavi „Šta je ona kriva, nije ona ništa kriva“ po tekstu Vesne Perić, u režiji Aleksandre Nikolić (produkcija Heartefajt fund, Bitef teatar i UK Parobrod). Takođe, tokom 2015. godine bila je asistentkinja na projektu „Život iz dva dela“ teatra Theatron iz Lunda u Švedskoj. Iste godine njen komad „4 boje 5 pištolja“ premijerno je izveden u Omladinskom pozorištu DADOV u režiji Aleksandra Markovića. Tijanina diplomska drama „Ovo je najstrašniji dan u mom životu“ rađena po motivima istoimene knjige Jasminke Petrović, premijerno je izvedena u aprilu 2016. godine u Omladinskom pozorištu DADOV u režiji Vladana Đurkovića. Njen komad sa treće godine studija „Ko još jede hleb uz supu“ (režija : Tara Manić, produkcija: UK Vuk i FDU) trenutno je na repertoaru UK Vuk Karadžić u  Beogradu. Tijana je dobitnica nagrade Josip Kulundžić za školsku 2015/16. godinu i proglašena je za studenta generacije (2012/13) na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

O reditelju

Tijana Vasić je završila Pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dušana Petrovića. Tokom studija je kao asistent reditelja radila na predstavama „Mali mi je ovaj Grob“  u Bitef teatru, „Dnevnik o Čarnojeviću u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i „Berlinski zid“ u Beogradskom dramskom pozorištu. U Omladinskom pozorištu DADOV režirala je javno čitanje drame „Zabranjeno za mlađe od 16. godina“ Krista Šagora a potom i celovečernju predstavu „Gospodar muva“ po motivima istoimenog romana Vilijama Goldinga, u adaptaciji Bojane Babić. Ispitna predstava sa treće godine „Piknik na frontu“ Fernanda Arabala je kao gostujuća predstava imala izvedbu u UK Vuk Karadžić. Diplomirala je 16.09.2016. na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta, predstavom „Paraziti“ Marijusa Fon Majenburga, koja je ostala na stalnom repertoaru ovog pozorišta. Protekle godine je na Fakultetu dramskih umetnosti dobila nagradu „dr Hugo Klajn“.