CHATROOM Pogrešan profil


Sara Radojković
CHATROOM: POGREŠAN PROFIL

Režija: Jug Đorđević


Igraju:
Igor Ilić
Maja Šumonja
Isidora Lukić
Aleksandra Stojanović
Đorđe Bakoč
Dejan Maksimović
Žarko Mladenović

Kostim: Velimirka Damjanović

Scenografija: Velimirka Damjanović i Jug Đorđević

Kompozitor: Petar Rudić

Asistent režije: Katarina Koljević i Nevena Mijatović

Video radovi:
Režija: Katarina Koljević
Kamera: Marko Milovanović
Montaža: Matija Novaković

Hvala:
Rialdi Dizdarević
Tini Marković
Alisa, glavna junakinja omiljena u društvu jednog dana dolazi u školu u kojoj se nešto promenilo. Njeni drugari pričaju virtuelnim jezikom a umesto nastavnika pojavljuje se lik koji je pola Mozila tj internet pretraživač a pola Dositej Obradović. Nakon niza slika i situacija u internet svetu koje postaju sve košmarnije Alisa nalazi način da pobedi Dositeja koga njeni prijatelji slušaju kao omađijani.

O piscu
Sara Radojković, rođena je 1989. godine. Dramaturgiju je diplomirala 2012. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu gde trenutno završava master studije iz dramaturgije. Objavila je zbirku pesama „Hoochie, coochie, vinjak i bluz“, čije je internet izdanje do sada pročitano preko 1500 puta. Aktivna je na savremenoj poetskoj sceni gde važi za jednu od najzanimljivijih mladih autora. Za svoju diplomsku dramu “Zečevi su brza hrana”, koja je postavljena u Beogradskom dramskom pozorištu u režiji Maje Maletković, dobija nagradu Slobodan Selenić. Sa Katarinom Janković potpisuje dramatizaciju “Volvo kamiona” (Atelje 212). Scenarista je filma “Amanet” koji izlazi u jaunaru 2015 i koscenarista prvog srpskog 3D filma “Peti leptir”.

O reditelju
Jug Đorđević – rođen u Vranju. Osnovno i srednje obrazovanje završava u rodnom mestu. U drugoj godini postaje stipendista Amerčkog konzulata, te treću godinu srednje škole završava u Ročesteru, državi Njujork. U tom periodu pohađa umetničku školi “School of the Arts” u istom gradu. Kao učenik te škole, dobitnik je nagrade Brodvejske Lige u Ročesteru za najbolju glavnu mušku ulogu u mjuziklu “Into the Woods” Stivena Sandhajma. U istoj školi radio kao asistent režije na predstavi “Dark of the Moon” Hovarda Ričardsona u režiji Edvarda Majersa. U junu 2012. Godine upisuje Fakultet dramskih umetnosti uBeogradu, odsek pozorišna i radio režija u klasi prof. Nikole Jevtića i Dušana Petrovića. Na kraju druge godine studija uzima učešće kao asistent režije u produkciji Šekspirovog “Sna letnje noći” pozorišta BoškoBuha u režiji Đurđe Tešić. Trenutno radi kao asistent u Pozorištu na Terazijama na mjuziklu “Mamma Mia”u režiji Juga Radivojevića. Jug je trenutno student treće godine Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Ovo je njegova prva samostalna cevovečernja predstava. Ima 21. godinu.

Reč reditelja
Jedna misao je bila povod za stvaranje ove prdstave, a to je ko nam odgaja decu danas? Istražujući paralelno svetove tinejdžera i interneta stavio sam se u kožu tinejdžera i postavio sebi pitanje – sa kim nam odrastaju deca? Kad smo dozvolili internet bude njihova najveća podrška? Kakav smo im svet izgradili i sa kojim pravom ćemo onda od njih očekivati bolju sutrašnjicu? Baveći se ovom tematikom, spoznao sam da je to neka nova #(hashteg) generacija ljudi, koja više od bilo koje generacije pre živi paralelne živote. Oni su u svakom trenutku tamo(virtuelno) i ovde(realno), postavlja se pitanje kuda to vodi?